Barkodlu Stok Takip Otomasyonu
Üzerinde bulunan siyah çizgiler ve rakamlardan oluşan barkodlar; bizlere zamandan ve iş eforundan büyük tasarruflar sağlatmaktadır. Bu sayede şirketimizi daha süratli bir gelişmeye odaklayacak stratejik tasarılamalara dahil olabilmekte ve sihrime süratimizi birkaç katına çıkarabilmekteyiz.
Barkod Nedir? Barkod Neden Kullanılır?
Değişik boyutlardaki siyah çizgiler ve rakamlardan oluşan ve bu siyah çizgi boyutlarının bir rakamı nitelediği simgelere verilen genel ad barkoddur. Barkod sistemi sayesinde üzerinde barkod olan mahsullerin maliyet ve stok bilgilerini basit bir şekilde takip edebilmekteyiz. Barkodlar, bir mahsulü dünyanın neresine gidilirse gidilsin takip edebilme ihtimali sağlamaktadır. Barkod üzerinde bulunan numalar sayesinde barkodun özgeçmişi çıkarabilmektedir. Burada hangi ülkede? Kim tarafından? Nerede üretildi? Gibi suallere yanıt bulabilmekteyiz. Barkod numarası ve barkod oluşturmak ise bu mevzuda hazırlanmış otomasyon ve komptonentlerin beraber çalışmasıyla yapılmaktadır. Şirketimiz olarak en son teknolojileri ve geniş mahsul yelpazesi dayanağını kullanarak hazırladığımız barkod sistemlerine göz dolaştırabilir, gereksinimleriniz istikametinde bizlerle bağlantıya geçebilirsiniz.
Barkod Sistemi Nerelerde Kullanılır?
- Barkod sistemi aracılığıyla kasalarda alıcıları ya da sevkiyatı bekletmeden süratli bir biçimde satış sağlayabilmektesiniz. Bu noktada büyük ambarlarda ve pek çok perakende satış merkezinde kullanıma uygun bulunmaktadır.
- Barkod yalnızca satışlar esnasında basitlik sağlayan bir mahsul değildir. Lojistik işletmeleri sevkiyatlarınızı asıllaştırdığı vasıtaları veya toptancılar büyük mağazalarını da barkodlar aracılığıyla yönetmektedirler.
- Kargo işletmeleri kendilerine gelen siparişlerini barkod sistemleri aracılığıyla sistemlerine belirleterek mahsullerin tam sevkiyat noktalarında takibini sağlayabilmektedirler.
- Barkod sistemi ve el terminali kullanarak stoklarınızı ve demirbaşlarınıza idareyebilmektesiniz. Yalnızca el terminali kullanarak sisteminize ilave ettiğiniz tam stokları; mahsul adından, raf numarasına, adetine, lot rakamına kadar detaylandırabilmektesiniz.
- Elektrik, doğalgaz ve su gibi ağ sistemli azalıkların takibi esnasında da barkod sistemi kullanılabilmekte olup süratli bir şekilde faturalandırma sağlanabilmektedir.
Barkodlu Stok Takibi Nasıl Yapılır?
Barkod sistemi sayesinde barkodu evvelden ilave edilmiş olan mahsullerinizi el terminali aracılığıyla sayabilir ve sisteminize tanıtabilirsiniz. Bu sayede bütün ve noksansız mahsul sayımı hakikatleştirebilir, saatlerce süren ambar stok hakimiyet usullerinden kurtulabilirsiniz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!